Elisabet Pedrosa

Elisabet Pedrosa és llicenciada en Periodisme i Màster en Relacions Internacionals pel CIDOB. A l’escriptora Elisabet Pedrosa fa un any se li va morir la filla, la Gina, d’11 anys (2002-2014), després d’una llarga i cruel malaltia.

Els últims nou mesos, la Gina va tenir el privilegi d’estar amb l’Equip de Cures Pal·liatives Pediàtriques de l’Hospital Sant Joan de Déu, de Barcelona. Tres-cents seixanta-cinc dies després de la seva mort, us convoquem per dir un últim adéu a la Gina (que va abanderar la lluita contra la síndrome de Rett i la investigació de la malaltia) i per engegar la campanya “Seguirem vivint”: un ambiciós projecte de l’Equip de Cures Pal·liatives Pediàtriques de l’Hospital Sant Joan de Déu, de Barcelona, que vol consolidar a Catalunya les cures pal·liatives pediàtriques. Aquest llibre és un testimoni lluminós, útil, emotiu, transformador i ben escrit sobre la manera d’afrontar la mort d’un fill, l’impronunciable (no hi ha paraula per definir la pèrdua d’un fill), i sobre com encara avui vivim d’esquena a la mort, l’últim gran tabú a la nostra societat.

El llibre Criatures d’un altres planeta -on relata què significa viure amb una filla malalta de la síndrome
de Rett, i que ha contribuït a la investigació i divulgació d’aquesta malaltia, li ha valgut el premi ONCE Catalunya a la Solidaritat i la Superació