Pax Dettoni Serrano

Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració Pública, en Antropologia Social i Cultural, en Ciències Empresarials, Màster en Desenvolupament Rural Sostenible i Màster en Estudis Teatrals. Durant més de 10 anys va dedicar la seva carrera professional a la cooperació internacional per al desenvolupament humà i social.

Va viure a Àsia i Amèrica Llatina. El 2010 el teatre es converteix en l’eix central del seu treball per al desenvolupament humà i social i desenvolupa la seva pròpia visió sota el nom de Teatre de Consciència. Un teatre que es posa al servei de l’educació emocional i la intel·ligència del cor.
Com a autora i directora teatral convida els espectadors a reflexionar sobre ells mateixos, les seves emocions i les relacions amb els altres. Fins ara ha escrit i dirigit set espectacles teatrals, entre ells l’obra Qui sò jo? Qui sóc jo? en aranès, traduïda a 5 llengües- i amb la qual desenvolupa una eina didàctica per a joves, adults i mestres. A més, imparteix xerrades i tallers. Al 2014 ha residit a Guatemala desenvolupant un programa per a la prevenció de la violència mitjançant la gestió de les emocions i l’educació artística.
Està convençuda que és possible un altre paradigma basat en la Pau, l’Amor i el Respecte sobre el que s’aixequi la forma d’habitar el nostre planeta i de relacionar-nos entre els éssers humans; per això dedica la seva creativitat, treball i perseverança a aquesta finalitat des del teatre de consciència en els escenaris, a les aules i en els tallers o xerrades.
Acaba de publicar “La Intel·ligència del Cor” a Edicions Destino i en Columna Edicions. També col·labora amb la revista Mente Sana de RBA Editors.