Núria Picas

La seva afició a la muntanya ja ve des de petita, quan el seu pare la duia a escalar a Montserrat, i a partir d’aquí ha anat creixent com a esportista i persona. La muntanya i l’esport sempre han sigut els seus companys de viatge, fins a portar-la a córrer les curses de muntanya, una combinació perfecte.

No es descriu com a una corredora pura, sinó que li agrada practicar tot tipus d’esports.
Prové de l’escalada i l’alpinisme, però sempre ha practicat bicicleta de muntanya, raids d’aventura, esquí de muntanya, etc.

El 2010, gairebé per casualitat, va començar a competir a l’alt nivell, gràcies a la crida de la Selecció Catalana per disputar una prova de la Copa del Món, i és a partir del 2011, amb la seva primera participació a un Ultra Trail, la Cavalls del Vent, que es dedica a córrer curses de llarga durada, fins a assolir el títol de Campiona del Món 2012, el passat mes d’octubre a la localitat francesa de Millau.

Tretze mesos han marcat la seva carrera esportiva, 13 mesos han estat suficients perquè una bona atleta es converteixi amb la millor de l’any, treballant i recollint els resultats poc a poc, des del silenci. Ara és impossible no escoltar el seu nom entre les millors de la carrera en la que participi i tot això en només tretze mesos. Tretze.