José Luís Escorihuela

‘Ulisses’, és a facilitador professional i educador en temes relacionats amb la sostenibilitat social. Llicenciat en Matemàtiques (Universitat de Saragossa) i Filosofia (Universitat de París-Sorbonne), Postgrau Internacional en Resolució de Conflictes (UOC), és membre fundador del Camí del Élder, un projecte dedicat a la difusió, formació i consultoria en temes relacionats amb la facilitació de processos grupals i organitzacionals, la gestió de conflictes i el elderazgo com una nova forma de lideratge facilitador

Membre actiu de l’Institut Internacional de Facilitació i Canvi (IIFACe) i de Gaia Education, treballa actualment com a facilitador i consultor d’abast internacional, dictant xerrades i cursos en múltiples llocs, a més d’escriure una columna regular a la revista EcoHabitar. És el coordinador acadèmic del màster Disseny de Sistemes Integrats per a la Sostenibilitat, GEDSiS, que ofereix la Universitat Oberta de Catalunya, UOC; i del curs de postgrau sobre Facilitació de grups, ofert per la Universitat de Saragossa, a més d’impulsor d’altres cursos intensius de facilitació i disseny sostenible a Espanya i diversos països llatinoamericans. Ha escrit un llibre titulat “Camí es fa al caminar. De l’individu modern a la comunitat sostenible “, i està preparant un segon llibre sobre el Camí del élder i la facilitació de grups. Viu amb la seva parella a Barcelona ia Artosilla (Pirineus d’Osca).