Benedetta Tagliabue

Arquitecta titulada per l’Istituto Universitario di Architettura di Venecia (IUAV). Va completar els seus estudis a Nova York i al 1989 es va instal·lar a Barcelona, on resideix. Directora de l’estudi Miralles Tagliabue EMBT, que va fundar al costat d’Enric Miralles al 1991.

L’any 2004 va obtenir el doctorat honoris causa de la Facultat d’Arts i Ciències Socials de la Napier University (Edimburg, Escòcia). En l’actualitat compatibilitza la seva tasca professional amb la docència en nombroses escoles internacionals i universitats, ha estat professora convidada a la Columbia University (2010) i la GSD Harvard University (2011). Des del seu estudi ha dissenyat projectes a Xina, Alemanya, Anglaterra i Holanda, entre molts altres països. Entre les seves obres destacades es troben el Pavelló d’Espanya per l’Exposició de Xangai (2010), el mercat i el barri de Santa Caterina a Barcelona (1997-2005), el Parlament d’Escòcia (1999-2004), la Torre de Gas Natural a Barcelona (1999-2006), l’Aulari de la Universitat de Vigo (1999-2004), el Parc Diagonal Mar a Barcelona (1995-2002), actualment l’estudi treballa en el Port de HafenCity (Hamburg) i el New Campus of Fudan University School of Management de Shanghái. Les seves obres han rebut nombrosos premis; tals com l’esment honorífic vitalici que suposen els International Fellowship, atorgats pel Royal Institute of British Architects (RIBA) en la seva edició de 2010.

El seu estudi té també té una oficina a Xangai des de 2009.