Genís Sinca

Genís Sinca (Manresa, 1970), és llicenciat en Ciències de la Informació (UAB), i abans d’atrevir-se a signar com a escriptor ha estat col.laborador habitual en diaris de tirada nacional, corresponsal a Itàlia, escriptor de biografies i d’altres llibres de no-ficció, com La providència es diu Paco (biografia de Francesc Candel), o Vida secreta dels nostres metges.

En el marc d’una vida intensa i polifacètica, ha estat model publicitari, venedor d’apartaments d’estiueig, crític literari, professor d’italià i, fins i tot, ha fet de negre per altres autors. Va viure tres anys a Roma i, recentment, ha estat nomenat acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, gràcies a l’obra “Aquells homes amb barba”, biografia del farmacèutic manresà Josep Esteve i Seguí. Sinca va debutar de manera contundent en el món de la ficció amb la novel.la “Una família exemplar”, Premi Josep Pla 2013. Actualment col.labora al programa Via Lliure de Rac-1, els caps de setmana, amb la secció “Honorables Catalans”.