Ernest Benach

Com diu el Xavier Amorós, de Reus, de Reus!. Xiquet de Reus i escolta de La Mulassa (ara presideixo la Fundació Escolta Josep Carol).

Regidor de l’Ajuntament de Reus des del 1987 fins el 2001 on hi vaig tenir diverses responsabilitats, des de l’àmbit de la salut fins al cultural passant per la política lingüística, la promoció econòmica i les noves tecnologies.

Diputat al Parlament de Catalunya des del 1992 fins el 2010. President del Parlament des del 2003 fins el 2010. President de la Conferència d’Assemblees Legislatives de les Regions d’Europa l’any 2005.

He escrit el llibre Política 2.0, assaig sobre la influència de les noves tecnologies en la política i la societat i també he participat en el llibre Educar en política, així com també en “El que mou la meva vida”. Amb Miquel Pueyo hem guanyat el Josep Vallverdú d’assaig amb el treball “Mors certa, hora incerta” que s’ha publicat amb el títol de ”Mort certa, hora incerta, de l’edat mitjana a la societat digital” i la versió en castellà “¿Una eternidad digital? Vida y muerte antes y después de Internet”

Després de la política hi ha emprenedoria, actualment vinculat a dos projectes empresarials, Tàstic consulting, una empresa de demoscòpia electrònica i l’ ”Escola de Lideratge Social de Catalunya”, i amb les mateixes ganes d’aprendre per continuar canviant el món que he tingut sempre. Col·laboro habitualment en diversos mitjans de comunicació: Catalunya Ràdio, Mundo Deportivo, El Periódico de Catalunya, Tribuna.cat, etc.

I inquiet com sóc, un dia vaig descobrir el món TEDx a través d’internet. Des de llavors he assistit a uns quants, he fet de ponent a d’altres i, amb altra gent, organitzo el TEDxReus.