Núria López-Bigas

La Núria és doctora en biologia i professora d’investigació ICREA a la Universitat Pompeu Fabra. Lidera el grup de recerca en genòmica biomèdica, que estudia el genoma dels tumors amb tècniques de biologia computacional. L’any 2011 va ser guardonada amb el Premi Nacional de Recerca al Talent Jove atorgat per la Fundació Catalana per la Recerca.

Del 1993 al 1998 va estudiar la carrera de biologia a la Universitat de Barcelona. Els estius del 1996 i 1997 va fer pràctiques de recerca al Fred Hutchinson Cancer Research Center a Seattle. Es va doctorar l’any 2002 per la Universitat de Barcelona amb una tesi sobre les causes genètiques de la sordesa. Seguidament es va traslladar a Cambridge, a l’Institut Europeu de Bioinformàtica, per fer un postdoctorat en un laboratori de biologia computacional del genoma. L’any 2006 va obtenir un contracte Ramon y Cajal i va iniciar el seu grup de recerca a la Universitat Pompeu Fabra centrat el l’estudi de la genòmica del càncer. Al 2011 va se seleccionada com a investigadora de l’Institut Català de Recerca i Estudis Avançats (ICREA). Participa en el Consorci Internacional del Genoma del Càncer.