[vc_video link=”http://youtu.be/qn7IQhnQzlU” width=”1/1″ el_position=”first last”] [vc_column_text width=”1/3″ el_position=”first”]

favio_960

[/vc_column_text] [vc_column_text width=”2/3″ el_position=”last”]

Favio Chávez. 37 anys, oriünd de la Ciutat de Carapeguá, Paraguai. Llicenciat en Enginyeria en Ecologia Humana, i en Filosofia. Estudis de música desenvolupats a l’Institut Municipal d’Art de Assumpció i de Direcció Orquestral amb Miguel Ángel Gilardi, Lleó Burke, Luis Szarán, entre d’altres. Ha assistit a cursos i seminaris de gestió i administració d’Orquestres juvenils, en les ciutats de Buenos Aires, Argentina i Montevideo, Uruguai.

El 2001 amb el suport del CIRD, desenvolupa la seva tesi gràcies a un projecte pilot de classificació de residus sòlids domiciliaris en origen i reciclatge en disposició final, a Carapeguá. Del 2006 al 2007 va treballar per al BID al Projecte Procicla, dins de l’Abocador Cateura d’Asunción, com a tècnic i responsable d’educació formal, interactuant amb les diverses associacions de “gancheros” d’aquest abocador. Des del 2007 Va començar a ensenyar música als fills dels “gancheros”  convertint-se en el primer professor de música a l’Abocador Cateura, d’Asunción. L’any 2008, crea l’Orquestra d’Instruments Reciclats de la qual es constitueix en director fins avui. Des de l’any 2008 fins l’octubre del 2011 s’ha exercit com a Coordinador Acadèmic del Projecte Sons de la Terra. És fundador de l’Orquestra de Cambra de Carapeguá, de l’Orquestra de Cambra de la Universitat Catòlica de Carapeguá de les quals segueix sent el seu director, i l’Orquestra del 9 º Departament de Paraguarí.

L’any 2009 rep el Premi a l’Art, “Tomas Moro”, de la Universitat Catòlica d’Asunción, com a Director de l’Orquestra d’Instruments Reciclats. A partir del 2008 ha realitzat, com a director de l’Orquestra d’Instruments Reciclats, diverses gires per països d’Europa, Amèrica del Sud i Amèrica Central.

El 2012 ha conforma i dirigeix l’Orquestra de Reciclats, integrada per nens de l’abocador Cateura, en concerts realitzats a Rio de Janeiro, com a part de la Cimera Rio +20, Ciutat de Panamà, Panamà i Bogotà, Colòmbia. Actualment es troba desenvolupant un sistema pedagògic per a la utilització d’instruments reciclats com a estratègia per a l’educació musical i ambiental de nens en estat de vulnerabilitat, en comunitats d’escassos recursos. Aquest programa ha cridat l’atenció de persones institucions i organismes vinculats a l’art, el medi ambient, la tasca social i els mitjans de comunicació de tot el món.

Actualment es troba en ple rodatge un documental sobre l’Orquestra d’Instruments Reciclats de Cateura denominat “Landfill Harmonic”, que serà estrenat el 2014 als EUA. Prestigiosos mitjans de comunicació de tot el món com Al Jazeera de Qatar, DW d’Alemanya, la BBC de Londres, CCN i la NBC dels EUA, Globus News del Brasil, la National Geographic o la Discovery, entre altres, s’han fet ressò de aquest programa d’ensenyament musical amb instruments musicals construïts a partir de material reciclat. A partir abril del 2013 una part dels instruments reciclats que han estat utilitzats dins d’aquest programa seran exposats al Museu d’Instruments Musicals de Phoenix, Arizona, USA.

[/vc_column_text]