[vc_column_text width=”1/1″ el_position=”first last”]

Carles Capdevila i Plandiura (Els Hostalets de Balenyà, 1965) és un periodista català, actual director del diari Ara. Ha presentat i dirigit el programaEduqueu les criatures a Catalunya Ràdio i el programa ‘Qui els va parir’ a TV3. Va ser subdirector del programa Malalts de tele. Va ser cap de comunicació d’Enciclopèdia Catalana. Va dirigir la secció Alguna pregunta més dins d’Els Matins de Catalunya Ràdio. Va rebre el premi Pere Quart d’Humor i Sàtira el 1999 pel llibre Criatura i companyia.

Llicenciat en filosofia, del 1992 al 1994 visqué a Nova York com a corresponsal de premsa i d’aquesta estada en sorgí el llibre Nova York a la catalana, que retrata tota mena de vinculacions catalanes amb la ciutat en els darrers cent cinquanta anys.

Ha estat autor de diversos llibres, com Criatura i companyia (Premi Pere Quart d’humor i sàtira 1999) i, dins del pseudònim col·lectiu “Germans Miranda”, El Barça o la vida i Tocats d’amor. També ha escrit textos per a llibres de Les tres bessones il·lustrats per Roser Capdevila.

És el director del diari Ara, que sortí per primer cop al carrer el dia 28 de novembre de 2010, coincidint amb les Eleccions al Parlament de Catalunya 2010.

[/vc_column_text]
[vc_text_separator title=”Vídeo TEDxManresa 16 de març de 2012″ title_align=”separator_align_center” width=”1/1″ el_position=”first last”] [vc_video link=”http://youtu.be/PkAL8NzLUqE” width=”1/1″ el_position=”first last”]