[vc_column_text width=”1/1″ el_position=”first last”]

Nandu Jubany neix a Monistrol de Calders el 19 de gener de 1971. Als 18 anys ingressa com a cap de cuina a l’Urbisol, el restaurant familiar, i posteriorment treballa a d’altres establiments de prestigi com el Cabo Mayor de Madrid o la Fonda Sala d’Olost del Lluçanès, on s’inicia en el tractament de les carns de caça. També passa un temps a Euskadi, a la cuina de Juan Mari Arzak, i al Bodegón Alejandro, de Martín Berasategui, on pren consciència del que representa treballar en un restaurant gastronòmic.

En aquesta primera etapa, dos cuiners catalans deixen una empremta notable a la seva vida i professió: Carles Gaig, a l’establiment del qual cuinava durant els dies de descans setmanal i amb qui té una estreta afinitat humana i culinària; i Faust Terra, conegut com a Marcel, que li va donar la confiança necessària per començar la carrera de cuiner de restaurant gastronòmic.

La tardor de 1995 Nandu Jubany i la seva dona, Anna Orte, obren les portes de Can Jubany, en una acollidora masia d’arquitectura tradicional reconvertida en un espai per descobrir un nou concepte gustatiu i, ben aviat, en un referent gastronòmic. Només tres anys després d’obrir, el 1998, el restaurant i el seu xef reben l’estrella Michelin.

El 2001, amb Can Jubany plenament consolidat, comença una etapa d’expansió del projecte culinari Jubany, que es concreta amb l’obertura d’un segon establiment:
Mas d’Osor, de Viladrau. Aquest restaurant situat al cor del Montseny s’ha convertit en poc temps en un espai de referència per a celebracions i esdeveniments.

A partir d’aquest moment, la participació del xef a actes de referència dins el món de la gastronomia incrementa de forma progressiva. El 2002 participa al “Salone del Gusto de Slow Food” de Torí i el 2003 a “La Ciutat del Gust”, a Roma. El mateix any, Jubany té la seva pròpia vitrina a l’exposició “Els genis del foc” al Palau Robert de Barcelona.

El juliol de 2005 obre El Serrat del Figaró, a Taradell, una segona sala de banquets i convencions que passa a engruixir l’oferta de Jubany, i on també s’ubica I+D Gastronomia, una empresa de solucions gastronòmiques.

Al setembre organitza el sopar de festa major de la Mercè de Barcelona dins l’any de la gastronomia. Així,

cada vegada pren més força la vessant de l’equip Jubany com a organitzador d’àpats per a grans esdeveniments, que més tard derivarà en la creació de Jubany Events.

L’expansió del grup Jubany continua el 2006, quan en Nandu inaugura l‘Hotel Mas Albereda de Sant Julià de Vilatorta, un petit gran hotel de 21 habitacions fruit de la reconstrucció d’una masia catalana del segle XVI. També aquest any l’equip Jubany es responsabilitza del restaurant Zona Diesel, un establiment de menús diaris però d’alta qualitat en una àrea de serveis de Vic.

L’any següent, en Nandu s’implica per primera vegada en la coordinació de la cuina d’un gran esdeveniment anual al qual encara segueix vinculat: el nomenament del Català de l’Any, que organitza El Periódico de Catalunya i que inclou un sopar a peu dret sempre preparat i servit pels principals noms de la gastronomia catalana. El 2008 l’equip Jubany és el protagonista d’un dels sopars organitzats per Caixa Catalunya i servits al terrat de La Pedrera, a Barcelona. Aquest mateix any, en Nandu és un dels finalistes del concurs Osonenc de l’any organitzat pel bisetmanari El 9 Nou, candidatura que repeteix el 2011.

El 2010, Can Jubany tanca per obres els mesos d’agost i setembre i reobre les portes a l’octubre, amb un establiment totalment reformat i una cuina del tot nova. És la manera escollida pel xef de celebrar els 15 anys d’aquest establiment que s’ha convertit en una referència de la gastronomia catalana. Aquest mateix any, al costat del restaurant, Nandu Jubany crea el seu hort, els fruits del qual omplen els plats que ell i el seu equip serveixen als comensals.

Del 17 al 19 d’octubre de 2010, el xef participa per primera vegada al curs “Science & Cooking” de la Universitat de Harvard, als Estats Units, impulsat per la Fundació Alicia, amb una ponència que versava sobre les emulsions. La seva participació en aquest projecte té continuïtat en la segona edició del curs.

L’hivern de 2011 en Nandu s’uneix a Carles Gaig, gran amic i col·lega, per impulsar un nou projecte: la gestió dels restaurants Orígens, Arrels i Sol i neu de l’Sport Hotel Hermitage & Spa d’Andorra. L’equip Jubany està al capdavant dels fogons d’aquest exclusiu resort de desembre a maig, quan passa el relleu a Gaig que se n’encarrega durant l’estiu i la tardor.

[/vc_column_text]
[vc_text_separator title=”Vídeo TEDxManresa 16 de març de 2012″ title_align=”separator_align_center” width=”1/1″ el_position=”first last”] [vc_video link=”http://youtu.be/j_0sdPapDwo” width=”1/1″ el_position=”first last”]