[vc_column_text width=”1/1″ el_position=”first last”]

Josep Vila i Roca, més conegut com a Pep Vila (Manresa, Bages, 10 de març de 1958)[1] és un ex-pilot d’enduro català, sotscampió del món per equips als ISDE de 1985, tres vegades Campió d’Espanya d’enduro en 80 cc i dues de Raids. Durant la seva carrera en el motociclisme practicà també el motocròs.
Pilot de camions

Cap al final de la seva carrera en el món de l’enduro començà a competir en raids africans i amb el temps passà a fer-ho en camió,[2] havent participat vuit vegades en el Ral·li Dakar i en altres proves emblemàtiques.[1] Entre els seus resultats més destacats com a pilot de camions hi ha la victòria a l’edició del 2009 del Ral·li Dakar en la seva categoria (quedant setè a la general) i el segon lloc a la general a la Transorientale Race el 2008.

Organitzador i empresari

Pep Vila és també un conegut organitzador de tota mena de curses, principalment raids. Dins aquesta faceta, ha participat activament en l’organització dels següents esdeveniments:
Membre organitzador de la Camel Marathon Bikes el 1989
Membre organitzador de la Baja Aragón de 1988 a 1991 i del 2005 al 2010
Organitzador de les Camel Trophy Selections i entrenador de l’equip estatal de 1989 al 2000
Organitzador del Land Rover G4 Challenge Selections i entrenador de l’equip estatal del 2003 al 2005
A banda, el 1988 fundà l’empresa PROmotor, que es dedica a organitzar o donar suport logístic a tota mena d’esdeveniments relacionats amb el món del motor, ja siguin Raids, proves d’enduro[3] o ral·lis automobilístics.[4] A més a més, des de 1995 gestiona la finca Les Comes (a Súria), destinant les seves 518 hectàrees de terreny i més de 60 quilòmetres de pistes forestals[5] a tota mena de serveis de lleure.[6] [/vc_column_text]

[vc_text_separator title=”Vídeo TEDxManresa 16 de març de 2012″ title_align=”separator_align_center” width=”1/1″ el_position=”first last”] [vc_video link=”http://youtu.be/jzT5pyDuLO4″ width=”1/1″ el_position=”first last”]