Pera Tantiñá

Pera Tantiñá Almela, neix a Moià (Barcelona ) el 1960. Estudia a les Escoles Pies, la més prestigiosa escola del poble (i única) on coneix a Marcel.lí Antúnez i a Carlus Padrisa.

Durant els nostres anys d’estudi conjunt, ja comencem a col·laborar en alguns esdeveniments dins l’àmbit municipal. Després dels estudis, entra a treballar en un taller d’ebenisteria, on aprèn l’ofici. Després de quatre anys de treball i de trobades més esporàdiques amb Carlus i Marcel.lí, van decidir anar a viure a Barcelona. Les Rambles van ser casa seva, lloc de treball i la seva universitat.

El 1979 vam decidir crear LA FURA DELS BAUS i des de llavors ha estat la seva família i el seu lloc de treball.

Dins La Fura, a més de participar en els mítics primers espectacles: Accions, Suz / o / SUZ, Tier Mon, Noun, i Mtm, el 1996 crec i dirigeix “MANES ” un espectacle de llenguatge furero. Altres dels projectes realitzats dins de la fura són EL FURAMÒBIL, i ja el 2006, pensa i dirigeix OBIT, un intent de dinamitzar el teatre tal com s’entén, però no té una molt bona acollida, més aviat el contrari. Tot i així, el seu pas per l’escena, no deixa ningú indiferent. Tampoc a ell.

A partir d’OBIT, es dedica a esdeveniments, tant a nivell d’empreses, com culturals.

En els períodes d’excedència, o bé projectes no relacionats amb La Fura, va destacar la intervenció en algunes pel·lícules, i la creació al costat de Roland Olbeter i Franc Aleu, del col·lectiu MAAT, en el qual realitzen diferents escultures mòbils i intervencions en l’entorn paisatgístic.

Actualment compagina la creació entre La Fura i l’hort. Es defineix com “hortactivo”, és a dir, practica i promou el cultiu de l’ hort, com a espai de creació, d’aprenentatge, de moviment, i com no, de suport. L’espai, on som la natura i jo, sense intermediaris.