Inquieta i preocupada pel que passa al seu voltant, als 10 anys s’involucra amb el moviment veïnal del Barri de les Cots, Guix i Pujada Roja de Manresa, i ja de més gran entra al món cooperatiu d’una  manera o altra.

Poc amant de les injustícies, sobretot socials, i dels ordres establerts, va anar forjant un esperit crític amb el seu voltant i sobretot amb el sistema educatiu que l’impedia, de manera inicial, implicar-se en un projecte que satisfés les seves inquietuds un cop va finalitzar la diplomatura de Magisteri d’Educació Especial.

Als 24 anys engega el primer projecte empresarial 6tell SCCL, Cooperativa d’Educació i Lleure que li va permetre desenvolupar un projecte d’educació no lectiva on plasmar una nova manera d’entendre l’educació.

I aquí va començar l’aventura empresarial de l’Alba, amb la gran sort de poder anar canviant de projectes a la vegada que han anat canviant les seves inquietuds vitals:

  • Segonarroba, amb la botiga “Quatre” al carrer Sant Miquel de Manresa, de roba de segona mà.
  • Gedi SCCL on vaig fer d’educadora social a la UEC La Clau per amb adolescents amb situació de fracàs escolar.
  • Esport6, cooperativa de gestió esportiva, gestionant activitats esportives amb persones amb risc d’exclusió social.
  • MengemBages, dins de la cooperativa, Frescoop SCCL, projecte de difusió i venda de productes locals i ecològics.

Aquest recorregut, l’ha portat fins a l’actualitat a poder coordinar l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, feina que compagina amb la gestió a Frescoop, i que es tracta d’una proposta del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, amb la voluntat de difondre els models d’Economia Social com a models de referència per arrelament territorial, transformació social i resiliència.