[vc_video link=”http://youtu.be/njKech9RNsw” width=”1/1″ el_position=”first last”] [vc_column_text width=”1/3″ el_position=”first”]

Javier-Melloni_960

[/vc_column_text] [vc_column_text width=”2/3″ el_position=”last”]

Xavier Melloni i Ribas (Barcelona, 1962). Jesuïta. Doctor en Teologia i Llicenciat en Antropologia Cultural. Membre de Cristianisme i Justícia, i  professor a la Facultat de Teologia de Catalunya i a l’Institut de Teologia Fonamental de Sant Cugat.

Ha realitzat diverses estades a l’Índia i està especialitzat en mística comparada, diàleg interreligiós i en les diverses manifestacions de l’experiència de Déu. Va ser membre del consell Assessor del Parlament de les Religions del Món (Barcelona 2004) i actualment és membre del Consell Assessor per la Diversitat Religiosa de la Generalitat de Catalunya. Viu i col·labora en el Centre Espiritual “La Cova de Sant Ignasi”, a Manresa. És membre del consell editorial de  Dialogal (revista especialitzada en diàleg interreligiós), de Manresa (revista d’espiritualitat ignasiana) i de la col·lecció textos sagrats i clàssics de l’Editorial Fragmenta. És autor de diverses publicacions, com ara: Los caminos del corazón. Una aproximación a la Filocalia (Sal Terrae 1995); Els cecs i l´elefant. El diàleg interreligiós (Quaderns de Cristianisme i Justícia, 97,  1999); La mistagogía de los Ejercicios Espirituales de San Ignacio (Mensajero-Sal Terrae 2001); L´Ú en la multiplicitat. Aproximació a la diversitat i unitat de les religions (Ed. Mediterrània, 2003); Relaciones humanas y relaciones con Dios. El yo y el tú trascendidos (San Pablo, Madrid 2006); Escletxes de Realitat. Religions i revelació (Fragmenta 2007); El no-lugar del Encuentro Interreligioso (editor), Actas del Congreso organizado por  el Centro Internacional de Estudios Místicos (CIEM, Ávila, Octubre 2007), Trotta, Madrid 2008; El Desig Essencial, Fragmenta, Barcelona 2009; Las voces de la mística I i II, Herder, Barcelona 2009 i 2012; El Crist interior, Herder, Barcelona 2010; Vers un temps de síntesis, Fragmenta, Barcelona 2011.

[/vc_column_text]